Home
Προφίλ
Νάξος
Ξενοδοχεία
Εκδρομές
Tours
Ακτοπλοϊκά
Αεροπορικά
Τιμές για group
Air taxi service
Αυτοκίνητα
Courier service
Επικοινωνία
 
ENGLISH
 

NAXOS TRAVEL AGENCY
Πλατεία Πρωτοδικείου
Νάξος 84300
Tηλ: 22850 23965, 23966, 23967
Fax: 22850 23968

Πατήστε τον χάρτη να ανοίξει
Πατήστε τον χάρτη να ανοίξει

powered by Marinet Ltd.

TOUR ΣΤΟ ΝΗΣΙ
 
Με λεωφορείο
 
Εκδρομή ο Γύρος της Νάξου

Ξεκινώντας από την πόλη το πρωί, το λεωφορείο μας κατευθύνεται νοτιοανατολικά. Διασχίζουμε το εύφορο Λιβάδι και συναντάμε τον Πύργο Μπελόνια, αξιόλογο κτίριο, τυπικό της εποχής της Λατινοκρατίας (17ος αιώνας).
Σε λίγο αντικρίζουμε τον εύφορο κάμπο της Κεντρικής Νάξου (Τραγαία), όπου τα γραφικά χωριά αγκαλιάζονται με τα λιόδεντρα, τα πλατάνια, τις βελανιδιές, τις πικροδάφνες και τα εσπεριδοειδή. Εδώ τα μνημεία του Βυζαντίου και της Λατινοκρατίας βρίσκονται διάσπαρτα. Με την πολύτιμη συντροφιά των έμπειρων ξεναγών μας, επισκεπτόμαστε αντιπροσωπευτικά την Εκκλησία Πρωτόθρονη (11ος αιώνας), τον Πύργο Μπαρότσι (Γρατσία - 17ος αιώνας), διασχίζοντας τα δρομάκια του άλλοτε εμπορικού και βιοτεχνικού κέντρου του νησιού. Εδώ είναι το παλιότερο Αποστακτήριο Κίτρου του νησιού (Βαλληνδρά, 1896).
Άλλη στάση κάνουμε στη λιλιπούτεια και μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες στα Βαλκάνια, την Παναγία Δροσιανή (6ος αιώνας), που βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση με πολύ ενδιαφέρουσες νωπογραφίες (frescoes).
Το λεωφορείο μας συνεχίζει την ελικοειδή περιπλάνησή του στην κεντρική Νάξο. Περνάει από το Φιλώτι, το μεγαλύτερο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά να αγναντεύει τη Δύση. Μετά από 8 χλμ. διαδρομής η Απείρανθος, χωριό με αξιοσημείωτη παρουσία στον πολιτισμό, με κατοίκους φέροντες την αυθεντικότητά τους. Συλλογές Ιστορίας, Λαογραφική, Γεωλογική και Πρωτοκυκλαδική μας περιμένουν στα αντίστοιχα Μουσεία.

Μετά την Απείρανθο το λεωφορείο μας κατευθύνεται βόρεια. Ακραίος προορισμός μας, το χωριό Απόλλωνα, απέναντι στη Μύκονο. Διασχίζοντας την ορεινή ραχοκοκαλιά που τέμνει το νησί, βλέπουμε τις ατέλειωτες αναβαθμίδες που κυκλώνουν τα χωριά της περιοχής, Κόρωνο - Μέση - Σκαδό, ακμαία χωριά στην εποχή της σμυρίδας. Κάπου ανατολικά ξεχωρίζει ο εναέριος σιδηρόδρομος μεταφοράς. Εδώ το ύψος είναι 600 μ.!
Τέλος φθάνουμε στο γραφικό Απόλλωνα, άλλοτε λιμάνι της ακτοπλοΐας. Στο πρανές του χωριού κείτεται χιλιάδες χρόνια, σε μνημειακό μέγεθος (10,55 μ.), η προσωποποίηση του πιο χαρούμενου των θεών, του Απόλλωνα. Οι ξεναγοί μας, μας κατατοπίζουν σχετικά. Ευκαιρία να κολυμπήσουμε στην καταγάλανη ακτή. Τα εστιατόρια προσφέρουν ποικίλες ευκαιρίες ενός νησιώτικου γεύματος. Υπάρχει αρκετός χρόνος για χαλάρωση και περίπατο.
Η διαδρομή της επιστροφής στη πόλη μας επιφυλάσσει μια ξεχωριστή εναλλαγή ορεινού τοπίου και δαντελωτής ακτής. Η Αγιά, το Αμπράμ, η Φανερωμένη, το χωριό Εγγαρές είναι τα αξιοθέατα που ολοκληρώνουν την εμπειρία μιας ναξιακής μέρας.
 

Με παραδοσιακό καϊκι

Το M/S ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΤΩΝΗΣ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδοσιακά καϊκια στην Ελλάδα. Έχει όμως και τις απαραίτητες εκείνες μετατροπές, που του επιτρέπουν να εξασφαλίζει κρουαζιέρες με άνεση, ασφάλεια και χάρη. Αυτός ο φίνος συνδυασμός κλασικής κομψότητας, χαρίζει μια αξέχαστη εμπειρία με τις κρουαζιέρες στη Νάξο.

 
Ιδιωτικά tours

Εδώ σας δοκιμάζουμε...

Είσαστε τουρίστας ή ταξιδιώτης;
Γρήγοροι ή αργοί;
Είναι οι απαιτήσεις σας μεγάλες ή δεν σας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι όταν είστε σε διακοπές;
Στεριά ή θάλασσα;
Στον αέρα ή στο νερό; Εσείς διατάζετε!

Εμείς πραγματοποιούμε!...ζητήστε τις λεπτομέρειες εδώ και αφήστε μας να οργανώσουμε τις διακοπές σας ιδιωτικά, ακαταμάχητα και αμέσως!

 
 
Πίσω
Πάνω